Hududni tanlang
01 August 2019

Sabzavotlar mustahkam salomatlik uchun asosiy ozuqa hisoblanadi

Kaloriya miqdori past, tolaga boy va deyarli barcha vitamin va minerallarga ega bo'lgan sabzavotlar asosiy ozuqa hisoblanadi. Ko'pchilik sabzavotlar salat va pomidor barglari deb o'ylashsa -da, aslida sabzavotlar juda ko'p va ularni har xil usulda ishlatish mumkin.

Xom -ashyoni salat sifatida iste'mol qilishdan tashqari, ko'plab sabzavotlarni ozgina qovurish yoki pishirish mumkin, siz ularni iste'mol qilish orqali siqib chiqarib, osh va sho'rvalarga qo'shishingiz mumkin. Uyda o'sgan va achitilgan sabzavotlar sizning dietangizni keskin yaxshilashning yana bir usuli hisoblanadi.

Fermentatsiya oddiy sabzavotlarni superfoodga aylantirishning eng yaxshi usullaridan biridir. Kultivatsiya jarayonida sog'liq uchun juda muhim bo'lgan foydali mikroblar paydo bo'ladi, chunki ular ichak florasini muvozanatlashtiradi va shu bilan umumiy immunitetni oshiradi.

Bundan tashqari, achitilgan ovqatlar eng yaxshi xelatlovchi va zararsizlantiruvchi vositadir, ya'ni ular toksinlarning keng doirasini, shu jumladan og'ir metallarni yo'q qilishga yordam beradi.

Sabzavot eyishga ko'proq sabablar

Sog'lom porloq teri

Sabzavotlar yuqori suv va fitokimyoviy tarkibi tufayli sog'lom porlashiga yordam beradi.

Maqolada ta'kidlanganidek, "Sent -Endryus universiteti tomonidan o'tkazilgan tadqiqot shuni ko'rsatdiki, olti hafta davomida har kuni uchta qo'shimcha porsiyani iste'mol qilganlar kamroq sabzavot iste'mol qilganlarga qaraganda yaxshiroq ko'rinishga ega bo'lishgan".

Bu yaxshilanishning sababi? Sabzavotlarga qizil va to'q sariq rang beradigan karotenoidlar - pigmentlar terining rangini yaxshilaydi, uni yanada pushti va porloq qiladi.

Ko'p sabzavotlar, shuningdek, terini mustahkamlashga va ajinlar bilan kurashishga yordam beradigan qarishga qarshi xususiyatlari bilan mashhur.

Og'irlikni nazorat qilish

Sabzavotlar tarkibida uglevodlar miqdori kam (tola uglevodlar minus tolasi) va tolaga boy, shuning uchun ko'p sabzavot iste'mol qilish sizning vazningizni yo'qotishga va vazningizni boshqarishga yordam beradi.

Oddiy uglevodlarni qisqartirish va tolani ko'paytirish sizga murakkab dietalar bilan solishtiradigan natijalarga erishishga yordam beradi.

Oldingi tadqiqotlar shuni ko'rsatdiki, tolalar ishtahani bostirish qobiliyatiga ega, bu esa o'zingizni to'laqonli his qilishingizga va nosog'lom atirlar vasvasasiga tushmaslikka yordam beradi.

Elyaf, shuningdek, qon bosimi, xolesterin va qon shakar kabi metabolik belgilarni yaxshilashga yordam beradi; yurak va qon tomirlarining sog'lig'ini himoya qilishga yordam beradi va o'lim sabablarini kamaytiradi.

Ichak sog'lig'ini yaxshilaydi va "muntazamlikni" rag'batlantiradi

Kabızlık - ichaklarning eng keng tarqalgan muammolaridan biri bo'lib, amerikaliklarning har beshdan biriga ta'sir qiladi.

Bu noqulaylik, shishiradi va og'riqli kramplarni keltirib chiqaradi.

Sabzavotlar tarkibidagi tolalar va suv bu stsenariyni oldini oladi va foydali ichak bakteriyalarini oziqlantirish orqali umuman ichakning sog'lig'ini yaxshilaydi.

Atletik ko'rsatkichlar va tiklanish

Ovqatlanish sport uchun majburiydir. Chidamlilik va tiklanishni kuchaytiradigan sabzavotlar orasida lavlagi sharbati, pomidor sharbati va suv o'tlari bor.

Maqolada aytilganidek, bir tadqiqotda "olti kun davomida har kuni 500 ml organik lavlagi sharbati ichish erkak velosipedchilarga platsebo ichganlarga qaraganda 16 foiz ko'proq yurishga yordam berganligi aniqlandi.

Energiya, kayfiyat va psixologik holatni yaxshilaydi

Sabzavotlar energiya darajasini oshirishga yordam beradi, ayniqsa, agar siz bir vaqtning o'zida toza uglevodlar va qayta ishlangan ovqatlarni kamaytirsangiz.

Bu borada, qoida tariqasida, sabzavot sharbati ayniqsa kuchli va tez ta'sirli bo'ladi.

Yaqinda o'tkazilgan tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, yuqori sabzavot iste'mol qilish sizga o'zingizni xotirjam his etishga va ruhiy holatni yaxshilashga yordam beradi.

Meva va sabzavotlarni iste'mol qilish, shuningdek, qiziqish va ijodkorlik, baxt bilan bog'liq xususiyatlar haqida tez -tez xabar berish bilan bog'liq.

Surunkali kasallik xavfini kamaytiradi

Sabzavotlar ko'plab surunkali kasalliklar, jumladan, diabet, yurak kasalliklari, qon tomirlari va ayrim saraton kasalliklari xavfini kamaytirishga yordam beradi.

Yaqinda o'tkazilgan tadqiqotlardan birida, kuniga atigi bitta qo'shimcha bargli ko'kat iste'mol qilish 2 -toifa diabet xavfini 14 foizga kamaytirdi.

Immunitet funktsiyasini kuchaytiradi

Tadqiqotchilar, ichakdagi muhim immunitet hujayralarini ishlab chiqarish uchun zarur bo'lgan T-bet genini yashil bargli sabzavotlar faollashishini aniqladilar.

Tug'ma limfotsitlar deb ataladigan bu immunitet hujayralari ovqat hazm qilish traktining shilliq qavatida joylashgan bo'lib, quyidagilar uchun zarur deb hisoblanadi:

Tanadagi bag'rikenglik, immunitet va yallig'lanish o'rtasidagi muvozanatni saqlash

Interleykin-22 (IL-22) ishlab chiqarish-organizmni patogen bakteriyalardan himoya qiluvchi gormon

Foydali bakteriyalarning ko'payishini rag'batlantirish va ichakdagi mayda yaralarni va yuzaki shikastlanishlarni davolash orqali sog'lom ichak muvozanatini saqlang.

Saraton shikastlanishini tuzatishga va ichak saratonining oldini olishga yordam bering

Oziq -ovqat allergiyalari, yallig'lanish kasalliklari va semirishni oldini olish

Ichak sog'lig'ini yaxshilaydi va "muntazamlikni" rag'batlantiradi

Kabızlık - ichaklarning eng keng tarqalgan muammolaridan biri bo'lib, amerikaliklarning har beshdan biriga ta'sir qiladi.

Bu noqulaylik, shishiradi va og'riqli kramplarni keltirib chiqaradi.

Sabzavotlar tarkibidagi tolalar va suv bu stsenariyni oldini oladi va foydali ichak bakteriyalarini oziqlantirish orqali umuman ichakning sog'lig'ini yaxshilaydi.

Atletik ko'rsatkichlar va tiklanish

Ovqatlanish sport uchun majburiydir. Chidamlilik va tiklanishni kuchaytiradigan sabzavotlar orasida lavlagi sharbati, pomidor sharbati va suv o'tlari bor.

Maqolada aytilganidek, bir tadqiqotda "olti kun davomida har kuni 500 ml organik lavlagi sharbati ichish erkak velosipedchilarga platsebo ichganlarga qaraganda 16 foiz ko'proq yurishga yordam berganligi aniqlandi.

Energiya, kayfiyat va psixologik holatni yaxshilaydi

Sabzavotlar energiya darajasini oshirishga yordam beradi, ayniqsa, agar siz bir vaqtning o'zida toza uglevodlar va qayta ishlangan ovqatlarni kamaytirsangiz.

Bu borada, qoida tariqasida, sabzavot sharbati ayniqsa kuchli va tez ta'sirli bo'ladi.

Yaqinda o'tkazilgan tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, yuqori sabzavot iste'mol qilish sizga o'zingizni xotirjam his etishga va ruhiy holatni yaxshilashga yordam beradi.

Meva va sabzavotlarni iste'mol qilish, shuningdek, qiziqish va ijodkorlik, baxt bilan bog'liq xususiyatlar haqida tez -tez xabar berish bilan bog'liq.

Surunkali kasallik xavfini kamaytiradi

Sabzavotlar ko'plab surunkali kasalliklar, jumladan, diabet, yurak kasalliklari, qon tomirlari va ayrim saraton kasalliklari xavfini kamaytirishga yordam beradi.

Yaqinda o'tkazilgan tadqiqotlardan birida, kuniga atigi bitta qo'shimcha bargli ko'kat iste'mol qilish 2 -toifa diabet xavfini 14 foizga kamaytirdi.

Immunitet funktsiyasini kuchaytiradi

Tadqiqotchilar, ichakdagi muhim immunitet hujayralarini ishlab chiqarish uchun zarur bo'lgan T-bet genini yashil bargli sabzavotlar faollashishini aniqladilar.

Tug'ma limfotsitlar deb ataladigan bu immunitet hujayralari ovqat hazm qilish traktining shilliq qavatida joylashgan bo'lib, quyidagilar uchun zarur deb hisoblanadi:

Tanadagi bag'rikenglik, immunitet va yallig'lanish o'rtasidagi muvozanatni saqlash

Interleykin-22 (IL-22) ishlab chiqarish-organizmni patogen bakteriyalardan himoya qiluvchi gormon

Foydali bakteriyalarning ko'payishini rag'batlantirish va ichakdagi mayda yaralarni va yuzaki shikastlanishlarni davolash orqali sog'lom ichak muvozanatini saqlang.

Saraton shikastlanishini tuzatishga va ichak saratonining oldini olishga yordam bering

Oziq -ovqat allergiyalari, yallig'lanish kasalliklari va semirishni oldini olish

Ichak sog'lig'ini yaxshilaydi va "muntazamlikni" rag'batlantiradi

Kabızlık - ichaklarning eng keng tarqalgan muammolaridan biri bo'lib, amerikaliklarning har beshdan biriga ta'sir qiladi.

Bu noqulaylik, shishiradi va og'riqli kramplarni keltirib chiqaradi.

Sabzavotlar tarkibidagi tolalar va suv bu stsenariyni oldini oladi va foydali ichak bakteriyalarini oziqlantirish orqali umuman ichakning sog'lig'ini yaxshilaydi.

Atletik ko'rsatkichlar va tiklanish

Ovqatlanish sport uchun majburiydir. Chidamlilik va tiklanishni kuchaytiradigan sabzavotlar orasida lavlagi sharbati, pomidor sharbati va suv o'tlari bor.

Maqolada aytilganidek, bir tadqiqotda "olti kun davomida har kuni 500 ml organik lavlagi sharbati ichish erkak velosipedchilarga platsebo ichganlarga qaraganda 16 foiz ko'proq yurishga yordam berganligi aniqlandi.

Energiya, kayfiyat va psixologik holatni yaxshilaydi

Sabzavotlar energiya darajasini oshirishga yordam beradi, ayniqsa, agar siz bir vaqtning o'zida toza uglevodlar va qayta ishlangan ovqatlarni kamaytirsangiz.

Bu borada, qoida tariqasida, sabzavot sharbati ayniqsa kuchli va tez ta'sirli bo'ladi.

Yaqinda o'tkazilgan tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, yuqori sabzavot iste'mol qilish sizga o'zingizni xotirjam his etishga va ruhiy holatni yaxshilashga yordam beradi.

Meva va sabzavotlarni iste'mol qilish, shuningdek, qiziqish va ijodkorlik, baxt bilan bog'liq xususiyatlar haqida tez -tez xabar berish bilan bog'liq.

Surunkali kasallik xavfini kamaytiradi

Sabzavotlar ko'plab surunkali kasalliklar, jumladan, diabet, yurak kasalliklari, qon tomirlari va ayrim saraton kasalliklari xavfini kamaytirishga yordam beradi.

Yaqinda o'tkazilgan tadqiqotlardan birida, kuniga atigi bitta qo'shimcha bargli ko'kat iste'mol qilish 2 -toifa diabet xavfini 14 foizga kamaytirdi.

Immunitet funktsiyasini kuchaytiradi

Tadqiqotchilar, ichakdagi muhim immunitet hujayralarini ishlab chiqarish uchun zarur bo'lgan T-bet genini yashil bargli sabzavotlar faollashishini aniqladilar.

Tug'ma limfotsitlar deb ataladigan bu immunitet hujayralari ovqat hazm qilish traktining shilliq qavatida joylashgan bo'lib, quyidagilar uchun zarur deb hisoblanadi:

Tanadagi bag'rikenglik, immunitet va yallig'lanish o'rtasidagi muvozanatni saqlash

Interleykin-22 (IL-22) ishlab chiqarish-organizmni patogen bakteriyalardan himoya qiluvchi gormon

Foydali bakteriyalarning ko'payishini rag'batlantirish va ichakdagi mayda yaralarni va yuzaki shikastlanishlarni davolash orqali sog'lom ichak muvozanatini saqlang.

Saraton shikastlanishini tuzatishga va ichak saratonining oldini olishga yordam bering

Oziq -ovqat allergiyalari, yallig'lanish kasalliklari va semirishni oldini olish

Ichak sog'lig'ini yaxshilaydi va "muntazamlikni" rag'batlantiradi

Kabızlık - ichaklarning eng keng tarqalgan muammolaridan biri bo'lib, amerikaliklarning har beshdan biriga ta'sir qiladi.

Bu noqulaylik, shishiradi va og'riqli kramplarni keltirib chiqaradi.

Sabzavotlar tarkibidagi tolalar va suv bu stsenariyni oldini oladi va foydali ichak bakteriyalarini oziqlantirish orqali umuman ichakning sog'lig'ini yaxshilaydi.

Atletik ko'rsatkichlar va tiklanish

Ovqatlanish sport uchun majburiydir. Chidamlilik va tiklanishni kuchaytiradigan sabzavotlar orasida lavlagi sharbati, pomidor sharbati va suv o'tlari bor.


Maqolada aytilganidek, bir tadqiqotda "olti kun davomida har kuni 500 ml organik lavlagi sharbati ichish erkak velosipedchilarga platsebo ichganlarga qaraganda 16 foiz ko'proq yurishga yordam berganligi aniqlandi.


Energiya, kayfiyat va psixologik holatni yaxshilaydi

Sabzavotlar energiya darajasini oshirishga yordam beradi, ayniqsa, agar siz bir vaqtning o'zida toza uglevodlar va qayta ishlangan ovqatlarni kamaytirsangiz.

Bu borada, qoida tariqasida, sabzavot sharbati ayniqsa kuchli va tez ta'sirli bo'ladi.

Yaqinda o'tkazilgan tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, yuqori sabzavot iste'mol qilish sizga o'zingizni xotirjam his etishga va ruhiy holatni yaxshilashga yordam beradi.

Meva va sabzavotlarni iste'mol qilish, shuningdek, qiziqish va ijodkorlik, baxt bilan bog'liq xususiyatlar haqida tez -tez xabar berish bilan bog'liq.

Surunkali kasallik xavfini kamaytiradi

Sabzavotlar ko'plab surunkali kasalliklar, jumladan, diabet, yurak kasalliklari, qon tomirlari va ayrim saraton kasalliklari xavfini kamaytirishga yordam beradi.

Yaqinda o'tkazilgan tadqiqotlardan birida, kuniga atigi bitta qo'shimcha bargli ko'kat iste'mol qilish 2 -toifa diabet xavfini 14 foizga kamaytirdi.

Immunitet funktsiyasini kuchaytiradi

Tadqiqotchilar, ichakdagi muhim immunitet hujayralarini ishlab chiqarish uchun zarur bo'lgan T-bet genini yashil bargli sabzavotlar faollashishini aniqladilar.

Tug'ma limfotsitlar deb ataladigan bu immunitet hujayralari ovqat hazm qilish traktining shilliq qavatida joylashgan bo'lib, quyidagilar uchun zarur deb hisoblanadi:

Tanadagi bag'rikenglik, immunitet va yallig'lanish o'rtasidagi muvozanatni saqlash

Interleykin-22 (IL-22) ishlab chiqarish-organizmni patogen bakteriyalardan himoya qiluvchi gormon

Foydali bakteriyalarning ko'payishini rag'batlantirish va ichakdagi mayda yaralarni va yuzaki shikastlanishlarni davolash orqali sog'lom ichak muvozanatini saqlang.

Saraton shikastlanishini tuzatishga va ichak saratonining oldini olishga yordam bering

Oziq -ovqat allergiyalari, yallig'lanish kasalliklari va semirishni oldini olish

Saytda ko'rsatilgan ma'lumot tashxiz qo'yish, davolash muolajasi berish
uchun foydalana olinmaydi va shifokor qabulining o'rnini bosmaydi
© 2019-2024 med24.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.